You are currently viewing Byg, og indret dit nye køkken

Byg, og indret dit nye køkken

Er du i gang med projekt ”køkken”, og søger du tips til, hvordan du kan skabe dit drømmekøkken? Så får du herunder nogle gode råd, du kan tage med dig videre i dit projekt, til at få både køkken og spiseområde til at gå op i en højere enhed.

Leg med dine køkkenidéer

Når det kommer til køkkener, har du rig mulighed for at lege med æstetisk udtryk og funktionalitet, så det passer til dine behov og din indretningsstil. Der er f.eks. en bred pallette af farver og materialer på køkkenlåger og bordplader f.eks. Dertil kommer f.eks. udskæringer og greb, som kan udstråle personlighed.

Overvej, hvordan selve opstillingen af køkkenet skal være. Ønsker du et moderne køkkenalrum, hvor hele familien kan samles om madlavningen, eller skal det være et mere lukket område? Skal køkkenets design være en U-form, skal du have en køkkenø med eller uden barstole, og hvad med placeringen af diverse hvidevarer, så de skaber praktikalitet i hverdagen? Der er mange valg at tage.

Rød tråd med spiseområdet

I mange hjem ligger spisestuen i forlængelse af køkkenet, og derfor kan det være en fordel at tænke de to ”rum” sammen. Her kan det være værd at overveje f.eks. materiale- og farvevalg, så de på den ene eller anden måde er forbundet. Kører du f.eks. nordisk stil og rene linjer med egetræ som gennemgående tråd, kan valget af spisebord og spisebordsstole, som er designet i egetræ ligesom køkkenbordpladen f.eks. være oplagt. Der er et stort udvalg af møbler til din spisestue såvel som køkken, så du kan sætte dit præg hele vejen rundt. Husk dog komfort også. Bliv inspireret, og læs mere information om spisebordsstole, så du får det helt rigtige sæt med hjem.

Få hjælp til at designe dit projekt

Hos flere køkkenfirmaer kan du hente idéer og vejledning til at tage de rigtige valg både i forhold til køkkenet, men også til interiør som barstole, spisebordsstole og lignende. De har typisk mange års erfaring i at designe køkkener, så æstetik og funktionalitet går hånd i hånd.

Vil du hellere gøre det på egen hånd, er der flere visuelle værktøjer som tegneprogrammer tilgængelige, hvor du kan udarbejde dine idéer og få syn for sagen. Det kan være en rigtig god idé, så du kan se dine valg som helhed og finde ud af, om det skaber den synergi og udtryk, du er på jagt efter.