You are currently viewing Guide til vinkelsliber: hvilken vinkelsliber skal du vælge?

Guide til vinkelsliber: hvilken vinkelsliber skal du vælge?

En vinkelsliber er et brugbart stykke værktøj, der kan anvendes i en lang række forskellige situationer. Derfor er en vinkelsliber et must for alle, der kan lide at gøre tingene selv, for vinkelsliberen kan klare opgaver, du ikke kan klare med andet værktøj.

Hvad kan du bruge en vinkelsliber til?

En vinkelsliber udmærker sig først og fremmest ved at kunne skære i metal. En vinkelsliber kan nemt skære igennem metalplader, metalstænger og meget andet i metal på en hurtig og effektiv måde. Derfor er en vinkelsliber en vigtig investering for alle gør det selv-folk.

Men en vinkelsliber kan også bruges til mange andre ting, da klingen på maskinen nemt kan udskiftes. Derfor er en vinkelsliber også et populært valg, når det kommer til slibning og polering, da den stærke maskine kan klare det hårde arbejde, mens den på samme tid er nem at arbejde med.

En vinkelsliber kan også bruges til at skære i andre materialer end metal, for med forskellige klinger får du forskellige muligheder. Det kan eksempelvis være sten eller beton, og med vinkelsliberens mange gode funktioner som eksempelvis vibrationsdæmper og støttegreb bliver arbejdet til en leg. Du skal dog være opmærksom på, at der findes forskellige vinkelslibere, som giver dig forskellige muligheder.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en vinkelsliber?

Der er en række ting, du skal tænke over, når du skal købe en vinkelsliber. Her er det først og fremmest en god idé at tænke over, hvor stor fleksibilitet du vil have, samt hvor vinkelsliberen skal bruges.

Du kan nemlig både købe eldrevne vinkelslibere og batteridrevne vinkelslibere. Vinkelslibere med batteri giver selvsagt mere frihed, da du kan tage vinkelsliberen med overalt uden at være bekymret for strømforsyningen.

En vinkelsliber med ledning giver dig i stedet mulighed for at arbejde uafbrudt i lang tid, da du ikke skal bekymre dig om at skifte batteri i tide og utide.

Dernæst skal du også tænke over størrelse og styrke. Her skal du kigge på diameteren og på watts. Diameteren siger noget om, hvor stor en klinge du kan montere på vinkelsliberen. Her er det mest normale valg en vinkelsliber med en diameter på 125 mm, men hvis dine behov er større, kan du også vælge en vinkelsliber med en diameter på 230 mm.

Antallet af watts fortæller om strømforbruget og om styrken af motoren. Derfor er en vinkelsliber med flere watts stærkere.