You are currently viewing Isoleret skur – praktisk og nødvendigt

Isoleret skur – praktisk og nødvendigt

Hvis du har hus og have, har du uden tvivl også en masse redskaber, som skal opbevares et 

eller andet sted, når du ikke bruger dem. Et skur er derfor uundværligt for have- og husejeren.

Det er ikke bare praktisk, men også nødvendigt at have et skur, hvor fx plænkeklipperen, haveredskaber, havemøbler, malingrester og cykler, som ikke hører til indendøre i hjemmet kan opbevares tørt og eventuelt også frostfrit.

Især i vintermånederne er det vigtigt med et skur, hvor dine redskaber kan stå lunt og godt.

Skal du opbevare for eksempel elektrisk værktøj og malingrester, skal du have et isoleret skur, hvor frosten og kulden ikke kan trænge igennem og ødelægge dine ting.

Du kan sagtens lave et færdigbygget skur isoleret, men det er dog nemmest at tænke isolering af skur ind fra starten i byggeprocessen. 

Hvorfor skal du bygge et isoleret skur?

Fordelene ved et isoleret skur er mange. Alle dine ting og redskaber bliver ikke ødelagte af det kolde vejr, og hvis dit skur er stort nok, kan du også bruge det som værksted.

Desuden vil du med et isoleret skur også være bedre sikret mod skadedyr.

Når du går i gang med isolering af skur, skal du sikre skuret mod mus og rotter ved at sætte metalbånd nederst på vægge og gulv.

Du kan derfor også bruge dit skur til opbevaring af fx frø til havens fugle.

Isolering af skur – gør det selv!

Der findes løsninger i byggemarkederne, hvor du kan købe et færdigbygget skur isoleret på forhånd. Det vil dog være en dyr løsning, og du kan sagtens isolere skuret selv.

Du kan også købe en samlesætsløsning, men det vil meget sjældent være et isoleret skur, du anskaffer dig i det tilfælde, og du skal derfor i gang med isolering af skur bagefter.

Hvis du vælger denne løsning, bliver det også dyrere, da du så efterfølgende skal købe isoleringsmaterialer til at gøre dit færdigbygget skur isoleret. 

Isolering af skur er heldigvis ikke en svær opgave, når du tænker det ind i processen fra start. Du kan sagtens bygge et isoleret skur selv, og det vil spare dig mange penge at gøre det selv.

Du skal bygge dit skur, så der er plads til isoleringsmateriale i både væggene, gulvet og loftet.

Byg selv et isoleret skur

Det er vigtigt, at du bruger de rigtige materialer til isolering af skur, hvis dit skur skal være frostfrit.

Sørg for eksempel derfor for at vælge termoruder frem for enkeltglas. Du skal også bruge den rigtige tykkelse isoleringsmateriale.

Isolering af skur skal både foregå i gulvet, væggene og lofterne, og du kan derudover med fordel stoppe isolering rundt i kanten omkring vinduer og døre, så der ikke opstår kuldebroer.