You are currently viewing Sådan kommer du i mål med dit gør det selv-projekt

Sådan kommer du i mål med dit gør det selv-projekt

Der er noget tilfredsstillende ved at færdiggøre et stort gør det selv-projekt. I hvert fald hvis projektet ender med at være en succes. At bygge noget op fra begyndelsen giver for mange danskere en form for stolthed over det færdige produkt. Derudover er det også en billig løsning, da du ikke skal betale løn til en masse forskellige typer af håndværkere.

Der er dog lige nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du kaster dig ud i et gør det selv-projekt. Det giver nemlig ikke nogen mening med et gør det selv-projekt, hvis resultatet af projektet er skuffende. Derfor kan du i de følgende to afsnit af denne artikel læse mere om, hvordan du øger chancerne for, at dit næste gør det selv-projekt bliver en succes.

Kend dine egne styrker og svagheder

Et gør det selv-projekt stiller store krav til dine håndværksmæssige egenskaber. Hvis det er et større gør det selv-projekt, kan der også være mange forskellige typer af opgaver, der skal løses. Her er det meget almindeligt, at du ikke er lige stærk indenfor alle felter. Du er måske rigtig god til at male og bygge vægge men mindre dygtig til at lave elinstallationer. Hvis dette er tilfældet, giver det mening, at du fokuserer på de opgaver, som du har styr på, og overlader de andre opgaver til en anden. Det ville i dette tilfælde være en autoriseret el installatør. På den måde kan en autoriseret el installatør nemlig tage sig af de opgaver, som du ikke har så godt styr på. Så minimerer du chancen for, at du kommer til at begå en fejl, som kan gå udover det færdige resultat. Derudover har en autoriseret el installatør også viden indenfor andre opgaver, så du kan muligvis også få noget kompetent rådgivning i samme omgang.

Find de rigtige materialer

Når du skal varetage dit eget projekt, skal du også selv handle materialer. Dette kan godt gå hen og blive en besværlig omgang, hvis du ikke har det helt store kendskab til de forskellige produkter. Her kan du eventuelt tage ind til det lokale byggemarked og få noget personlig rådgivning. Derudover er det generelt en god ting, at du ikke bare går med det billigste. Ofte er kvaliteten nemlig derefter. Se derfor gerne dit gør det selv-projekt som en slags investering. Hvis du køber noget ordentligt, får du også et bedre resultat.