You are currently viewing Skal din andelsbolig energimærkes? – Få mere viden her

Skal din andelsbolig energimærkes? – Få mere viden her

Energimærkningen af danske hjem er en ordning, der som udgangspunkt findes for at hjælpe og vejlede de mange danskere, som leder efter en ny bolig. Ordningen giver en forståelse for, hvordan det står til rent energimæssigt i boligen og er på den måde et godt udgangspunkt at have styr på, når man leder efter et nyt hjem.

Hvad er en energimærkning af en andelsbolig?

En energimærkning af andelsbolig fungerer på samme måde som en energimærkning af andre slags huse og ejendomme. Boligen bliver rangeret ud fra en skala, der beskriver de energimæssige forholde i huset. Både andelsboliger, andelslejligheder og andelsforeninger skal kunne vise boligernes energimærkning, da dette er et lovmæssigt krav.

Det er som regel energikonsulenter, som vil stå for at finde frem til den pågældende energieffektivitet i en ejendom. Konsulenterne har den nødvendige erfaring for at kunne give den bolig, du står med, den korrekte energimærkning.

Hvorfor skal du energimærke din andelsbolig?  

Overordnet set er der to helt centrale grunde til at energimærke din andelsbolig. Som det allerede er nævnt ovenfor, så er dette første og fremmest et lovmæssigt krav. Men der er også andre grunde til at gøre noget ud af energimærkningen.

For de fleste vil nok gerne sikre, at den andelsbolig – eller anden form for bolig for den sags skyld – de står med på hænderne, er i den bedst mulige stand. Med en større forståelse for hvordan de energimæssige forhold ser ud i ejendommen, vil du også kunne skabe dig et overblik over, hvorvidt det er et område, som du skal forsøge at forbedre på.

Mange af de danskere, som er på udkig efter en ny bolig, udvælger blandt andet også i flere tilfælde deres fremtidige hjem ud fra hvilken energimærkning, de får med i købet. Jo bedre en bolig er placeret på skalaen, jo mere attraktiv vil denne være for mange individer. 

Sådan forbereder du dig på energimærkningen af ejendommen

Du kan selv gøre dit for at sikre, at du – og ikke mindst din ejendom – kommer bedst og hurtigst muligt i mål med energimærkningen. Først skal du finde frem til de konsulenter, der bedst muligt kan give dig energimærkningen. Det er også en god idé, hvis du, inden din energikonsulent besøger dig, finder blandt andet årsopgørelser, attester og byggetegninger frem. Det vil gøre processen – både for konsulenten og for dig selv – simplere, og du vil hurtigere kunne stå tilbage med din energimærkning.