You are currently viewing Tænk også i skadedyrsbekæmpelse når du renoverer eller bygger nyt

Tænk også i skadedyrsbekæmpelse når du renoverer eller bygger nyt

Når du renoverer boligen, kan du ofte gøre meget for at undgå skadedyr. Det samme gør sig gældende, hvis du bygger nyt. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du tænker skadedyrsbekæmpelse ind i byggeprocessen.

Skadedyr kan ødelægge boligen, hvis ikke du sørger for at tage hånd om problemet, før det udvikler sig. Du kan dog også tænke skadedyrsbekæmpelse ind i byggeprocessen, så du får mulighed for at forebygge skadedyrene.

Det er vigtigt, at boligen er i stand til at stå imod skadedyrene, så de har de dårligste forudsætninger for at få fodfæste som muligt. Det er ofte ikke tilfældet, hvis du flytter ind i en ældre bolig, men du kan gøre meget for at få bugt med problemet.

Skadedyrsbekæmpelse er altså ikke udelukkende noget, du hyrer en virksomhed til. Det kan lige så godt være en integreret del af bygge- eller renoveringsprocessen, hvorfor du bør tænke det ind allerede fra de første stadier.

Vedligeholdelse af boligen forebygger skadedyr

Når du vedligeholder din bolig, bør du være opmærksom på at undersøge for skadedyr. I mange tilfælde er du måske slet ikke klar over, at du har skadedyr, da de ikke nødvendigvis behøver at være synlige.

I stedet kan de ødelægge husets konstruktion og bærende elementer, hvilket ikke kan ses med det blotte øje. Det vil først være synligt, når problemet forårsager skader på huset, og så er det ofte nødvendigt med en gennemgribende renovering.

Hvis du løbende vedligeholder din bolig, får du en unik mulighed for at gå vægge, fundamenter, gulve og konstruktioner efter i sømmene, så du kan se, om der rent faktisk er skadedyr. På den måde kan du fange problemet i opløbet, så det ikke når at udvikle sig.

Tænk skadedyrsbekæmpelse ind i byggeprocessen

Når du får bygget et nyt hus, er det en god idé at tænke skadedyrsbekæmpelse ind i byggeprocessen fra start. På den måde har det en præventiv effekt, så skadedyrene har ringe forudsætninger for at angribe huset.

Du bør derfor tale med entreprenøren omkring skadedyrsbekæmpelse, så I sammen sikrer jer, at skadedyrene ikke får optimale forhold og dermed kan ødelægge boligen. Et nybygget hus bør opføres på forsvarlig vis, så det har en vis bestandighed og sikring mod skadedyr som eksempelvis rotter og mus.

Det er ikke altid muligt at sikre et hus mod rotter, mus og andre skadedyr, men det er vigtigt, at skadedyrsbekæmpelse tænkes ind i byggeprocessen, så skadedyrene har så ringe leveforhold som muligt.