You are currently viewing 3 fordele ved træhuse til helårsbeboelse

3 fordele ved træhuse til helårsbeboelse

Skal du bygge nyt? Så overvej et arkitekttegnet træhus

De fleste forbinder træhuse i Danmark med sommerhuse, men faktisk er det blevet mere og mere populært at vælge et arkitekttegnet træhus som sin helårsbolig – og med god grund! Der er nemlig mange fordele ved træhuse, og herunder kan du læse tre af dem:

1. Træhuse kan give store energibesparelser

Et træhus mere plads til isolering i facaden, end det typiske murstenshus har. Det medvirker til, at isoleringsværdien ofte er højere i træhuse, end den er i murstenshuse. Helt konkret betyder det for dig, at mindre af husets varme fiser ud gennem facaden, og derved kan du hurtigt spare en del penge på varmeregningen.

2. Træhuse er mere bæredygtige end murede huse

Når huset har en bærende konstruktion af træ frem for beton, kan det give markante CO2-besparelser. Det skyldes, at træet binder CO2’en lige indtil den dag, hvor det ender sine dage som byggemateriale og brændes af. Der er ligeledes et væsentligt lavere CO2-aftryk ved produktionen af træbyggematerialer set i forhold til produktionen af beton. Faktisk kan der ved at vælge et træhus spares op mod 45 % i CO2-udledning i løbet af 50 år, ifølge en rapport fra Rambøll.

3. Spar penge på ejendomsskatten

Selvom træhuse i dag er præcis lige så velegnede til beboelse som murstenshuse, så er skattelovgivningen ikke fulgt med udviklingen. Det betyder, at hvis du vælger et træhus som helårshus, kan du faktisk spare penge på ejendomsskatten, fordi træhuse før i tiden blev betragtet som ringere kvalitet end murstenshuse.

Vælg et arkitekttegnet træhus i kompromisløs kvalitet

Hvis du er blevet varm på ideen om at vælge et træhus som helårshus, bør du vælge Trelleborg som samarbejdspartner. Det er et byggefirma med mere end 50 års erfaring i at producere energibesparende træhuse i kompromisløs kvalitet, og de er markedsledende inden for opførelse af lavenergihuse med det lavest mulige energiforbrug. Faktisk har de udviklet det varemærkebeskyttede 0-energi-hus, der ikke behøver varmetilførsel for at opretholde den ønskede temperatur i et beboet rum, så længe udetemperaturen er over 0 grader.