You are currently viewing 5 ideer til mindre byggeprojekter, der kan gøre din bolig mere hyggelig

5 ideer til mindre byggeprojekter, der kan gøre din bolig mere hyggelig

Sommertiden er slut, efteråret har taget over og sender os hjem i vores lune stuer, hvor vi rigtig skal hygge os hele vinteren igennem. Er dit hjem klar til hyggen eller savner du inspiration til små byggeprojekter, der vil sprede endnu mere hygge i det lille hjem?

Mosaik i køkken og badeværelse

Med de smukke og populære mosaikfliser til køkken og badeværelse er det kun fantasien, der sætter grænserne for de utallige kombinationer af mønstre og farver, som tilføjer en helt unik stemning og udtryk til rummet. Mosaikfliser både bryder de rene linjer i hjemmet og skaber et dynamisk samspil med din indretning.

Køkkenalrummet – boligens hjerte

Har din bolig stadig en væg, der adskiller køkken og stue? Køkkenalrummet er med tiden kun blevet mere og mere populært, og det med rigtig god grund. Riv væggen ned og mærk selv, hvordan hyggen spreder sig i boligens hjerte, hvor børnene leger og læser lektier, mens du laver mad. Hyggen opstår der, hvor vi er samlet.

Gulvene – hjemmets røde tråd

Boligens gulve har en stor stemme i hjemmets samlede udtryk og røde tråd. Der er stor forskel på, hvilken stemning man får fra for eksempel flise- eller trægulve, men måske vigtigst af alt, er det, at gulvene skaber sammenhæng mellem rummene.

I disse dage er sildebensparketgulvene igen populære som aldrig før, og tilføjer hjemmet varme og dynamik samt et strejf af vores bedsteforældres hyggelige hjem.

Den farvede væg

I langt de fleste hjem er det den hvide væg, der dominerer i alle rum, men hvorfor ikke bryde med det mønster? En enkelt farvet væg i et rum kan tilføje både dybde og varme samt et kontrastfuldt samspil til indretningens øvrige inventar. Mærk selv, hvordan en enkelt dybrødt farvet væg kan skabe varme og hygge i et stort rum.

Hyggen i det naturlige lys

I de mørke aftentimer er det stearinlysene, der spreder hyggen i hjemmet, men om dagen skal det naturlige lys kunne strømme ind til os i alle rum. Derfor er det en god ide at overveje, hvilke vinduer og lyskilder man har i hjemmet, og hvordan I kan få ind mere lys ind i stuerne.

Personlighed

Det allervigtigste til at skabe et hyggeligt hjem er, at man kan mærke personlighed i indretningen og boligens samlede stil, men med det sagt er det kun meget fornuftigt, at finde inspiration hos andre.