You are currently viewing Det skal du overveje hvis du vil udskifte dine vinduer

Det skal du overveje hvis du vil udskifte dine vinduer

Overvejer du at shine dit hus eller din lejlighed op med friske vinduer? Så læs med her.

Opmåling af vinduespartier

Når du skal skifte dine vinduer, skal dine nye vinduer typisk passe ind på samme placering. Derfor skal du, inden du bestiller nye vinduer, opmåle vinduespartierne, så de passer korrekt. Du kan f.eks. måle de allerede eksisterende vinduer. Nogle leverandører tilbyder desuden gratis opmåling.

Skab et nyt look med et bredt udvalg af designs og størrelser

Når det kommer til vinduer, er der mange at gå på opdagelse i. Vinduesmodellerne spiller ind på holdbarhed, udseende, indeklima m.m., så du kan få det udtryk, du leder efter. De mange forskellige designs indbefatter f.eks. hvordan vinduet lukkes op, og så kan du vælge forskellige farver. Nogle modeller kan du få i både frostet og klart glas. Frostet kan f.eks. være ideel til badeværelset, så vindueskiggeren kan holde sig ude.

Nye gardiner til dine nye vinduer

Nye vinduer kan stå skarpt med et par friske gardiner. Kron værket med at gå på jagt i det brede udvalg af gardiner som persienner, rullegardiner, lamelgardiner og mange andre slags. Du kan lade dig inspirere ved f.eks. at klik her.

Forskellige prisklasser hos leverandørerne

Der er naturligvis også et bredt spænd mellem prisklasserne. Typisk spiller størrelsen og funktionerne ind på prisen.

Du kan indhente tilbud hos de forskellige leverandører på f.eks. den samme type og størrelse vinduer, som du ønsker. En detaljeret beskrivelse af de enkelte produkters pris kan give dig et godt indblik i, om du kan komme til at betale for meget.

Det er dog også en god idé at have i mente, at der i tilbuddet også kan være indregnet andre ting som f.eks. montering af vinduerne, opmåling og andre ting, som hører udskiftning af vinduer til.

Gør-det-selv-projekt eller ej?

Hvis du selv er håndværker, kan det være, du overvejer at isætte vinduer selv, men du kan typisk også betale dig fra det.

Skal du selv arbejde med projektet, kan du læse forskellige vejledninger, så du er klædt på. Det er værd at have i mente, at nogle vinduestyper er meget tunge, og det derfor kan være en god idé at have hjælperedskaber eller en ekstra hånd til at montere det. Derudover skal du sørge for f.eks. en fugepistol og isolering ved karmen.

Vælger du at få f.eks. et tømrerfirma til det, har de både redskaber og erfaringen.