You are currently viewing Derfor skal du overveje at efterisolere dine hulmure

Derfor skal du overveje at efterisolere dine hulmure

Når det kommer til efterisolering, så er hulmursisolering et af de bedste områder at sætte ind. Det er nok den form for efterisolering som er mest rentabel og som hurtigst tjener sig selv ind. Og når hulmuren er isoleret, kan du overveje at gå videre med loftisoleringen (Hvis den hellere ikke er tilstrækkelig).  

Spar penge på varmeregningen

Mange hjem oplever at varmeregningen stiger og stiger. Men der er meget man kan gøre for at sænke udgiften. Ved ældre huse med dårlig isolering i hulmuren eller måske slet ingen, der er løsningen ligetil. Her bør man kraftigt overveje at få efterisoleret sine hulmure.

Med de priser der er på energi for tiden, er det ikke unormalt at ens udgift er tjent ind igen på 1-2 år, hvis du f.eks. fyrer med gas. Det vil også ofte kunne betale sig, hvis man har billigere energikilder som f.eks. fjernvarme. Det vil blot tage flere år at tjene udgiften hjem igen.

Varmen flyver nemlig ud af dårligt isoleret murværk.

Hvad koster hulmursisolering?

Hulmursisolering er hellere ikke særligt dyrt at få udført. Hvis man har en simpel bolig, f.eks. et 1-plans paracelhus på 120 km, vil prisen sjældent overstige 13000 kroner.

De andre fordele

Udover besparelser på varmeregningen, vil den øgede isolering være med til at forbedre dit indeklima. Der kommer mindre træk og færre kuldebroer.

Og hvis du tager de grønne briller på, er det også en fordel ift. klimaet, da det jo simpelthen bruger mindre energi.

Arbejdet vil også hjælpe dig med at opnå en bedre energimærkning, hvilket kan være en stor fordel ved fremtidigt boligsalg.

Udførelse og yderligere information

Selve efterisoleringen af hulmuren typisk mindre end en dag, medmindre du har gammelt isoleringsmateriale i muren, som f.eks. lecakugler, som skal suges ud først.

Isolatøreren kommer ud og bore huller i dine fuger eller fjerner enkelte mursten, herefter fyldes hulmuren op med isoleringsmateriale som papiruld eller mineraluld.

Hvis du overvejer at få efterisoleret din hulmur, kan du finde yderligere information om emnet her. Her kan du læse artikler om materialevalg, udførelse, tjek af mure, besparelser, priser, mv.