You are currently viewing Hvordan vælger du den rette LED-belysning?

Hvordan vælger du den rette LED-belysning?

I dag er LED-belysning meget mere end blot en pære i din lampe, men hvad er vigtigt, når man gerne vil vælge den rette LED-belysning?

LED-belysning har efterhånden været på markedet længe, og er i dag danskernes foretrukne belysningsvalg. Der findes et hav af produkter og producenter, så det kan godt virke lidt forvirrende, når man går i gang med at kigge på, hvilken LED-belysning, man skal vælge.

Hvor vil du gerne have belysning?

Det første der kan være en god idé at starte med, er at du får dannet dig et overblik over, hvor du gerne vil have belysning.

I hjemmet skal vi typisk bruge noget god belysning indendørs, hvor det både kan være generel rumbelysning, samt mere fokuseret belysning på udvalgte steder. Udendørs er det typisk facadebelysning, havebelysning og evt. i carport/garagen. Er det til erhverv, er der typisk behov for at få oplyst større arealer til fx kontor og lager.

Dan dig et godt overblik over, hvor du godt kunne tænke dig, at få etableret noget LED-belysning. Når du har overblikket, så kan du nemmere gå i gang med at undersøge de forskellige LED-produktløsninger, der findes på markedet og finde det rette for dig.

En god tommelfingerregel er, at du ofte har brug for mere lys, end du tror. Så hellere få sat mulighed for at dæmpe på noget af det, end at få for lidt lys.

Populære LED-belysningsprodukter

Som beskrevet er der et hav af produkter og producenter på LED-markedet i dag. Konkurrencen er rigtig stor, derfor er der typisk mange måder, man kan løse sine belysningsbehov.

Her er nogle af de mest populære LED-produkter

Nedenfor har vi samlet nogle af de mest populære LED-produkter. Det kan være en rigtig god idé at undersøge markedet godt og vælge en anerkendt, etableret forhandler. Flere og flere handler på nettet, da man her kan finde forhandlere, der er eksperter i de produkter, de sælger, så man derfor kan få rigtig godt hjælp og service – samtidig med at priserne ofte er knivskarpe. Et godt eksempel er fx danske PlusLED, der både forhandler LED-produkter til privat og erhverv. Du kan besøge deres webshop på https://plusled.dk.

LED-spots

Indendørs til rumbelysning vælger rigtig mange i dag at få monteret LED-spots i lofterne. Det er både flot og smart, for de giver et godt lys og kan monteres i gangarealer, i køkken/alrum eller som generel belysning på værelser. Dette er en billig og effektiv løsning, der med LED-pærer har et beskedent elforbrug. Her kan man både få dæmpbare og ikke dæmpbare løsninger, alt efter behovet.

LED-strips

Ud over LED-spots er LED-strips, også kaldes LED-bånd, også blevet meget populære. Mange monterer dem rundt i kanten af loftet som en anden form for rumbelysning. Hertil kan de også bruges et utal af steder, hvor man gerne vil have ekstra lys, eller blot en lækker detaljeeffekt. Fx under skabe, under trappen, bag TVet eller på børneværelset. Set smarte ved LED strips er, at de typisk kan klippes i de længder, man har brug for, og så er de fleksible og kan bøjes og tilpasses efter behov.

LED-armatur

Tidligere brugte man lysstofrør mange steder. I privaten var det typisk i garager, kældre eller gildesalen, mens det i erhverv typisk var som rumbelysning i kontorer, lagre, værksteder og lignende. Da LED først kom frem, kunne man få LED-lysstofrør, som kunne erstatte de gamle lysstofrør, mens man brugte det samme armatur. I dag fås det hele integreret i ét, også kaldet LED-armatur. Her sidder LEDen indbygget i armaturet og giver mulighed for at lave langt flottere armaturer end tidligere. Samtidig er mange smart lavet og kommer med nemme viderekoblingsmuligheder og små nemme loftbeslag, så man lynhurtigt kan få dem monteret. Se LED armaturer her.

Smarthjem

Endelig er smarthjem en kategori indenfor LED-belysning, der vinder frem i rivende fart. Muligheden for at styre bl.a. belysningen i hjemmet via app og fjernbetjening med ét tryk, er virkelig noget, der er populært. Her findes en lang række muligheder og produkter, som fx giver mulighed for at vælge mellem millioner af farver og et hav af effekter – Rigtig populært til den hyggelige fest i stuen eller hos ungerne på børneværelset. Man kan hurtigt bruge en masse penge på smartbelysning fra de store kendte mærker, men undersøger man markedet for alternative og kompatible produkter, kan man virkelig få nogle fine løsninger til fornuftige penge.

Ud over de populære kategorier ovenfor, findes der naturligvis et hav af LED-lamper, LED-lamper og gadgets på markedet. Så næsten uanset behovet, burde det være gode muligheder for at finde en god løsning.