You are currently viewing Lær gør-det-selv med online kurser

Lær gør-det-selv med online kurser

Mange går med et ønske – og måske endda en lille drøm – om at blive bedre til gør-det-selv-arbejde. Nogle har måske endda aldrig rigtig prøvet, fordi de ikke har haft nogen til at lære sig det.

Nogle ting er naturligvis simple, som at slå et søm i, når der skal hænges et billede op. Der findes også gør-det-selv-arbejde som er hurtigt at lære ved bare at kaste sig ud i dem. Men så er der de gør-det-selv-opgaver, som kræver en smule mere ekspertise for at kunne lykkes med projektet. Disse kan være noget sværere at kaste sig ud i, især hvis man ikke kommer fra en håndværkerfamilie og heller ikke har håndværkere i vennekredsen.

I det tilfælde findes der heldigvis både online kurser og e-learningsforløb, der kan lære dig de mest basale håndværksmæssige færdigheder.

Gør-det-selv kursus online

Med et online gør-det-selv kursus får du fuld fleksibilitet og kan gå i gang med dit kursus, når det passer dig. Du kan også stoppe op undervejs og gå et par trin tilbage, hvis der er noget, du har brug for at få gennemgået igen. Har du brug for en pause, kan du også lægge den ind, som det passer dig.

Ulempen ved et online forløb indenfor gør-det-selv er naturligvis, at du ikke har en underviser fysisk foran dig, der kan vise dig tingene hand-to-hand.

De bedste online gør-det-selv kurser er dog så veludførte, at dette ikke opleves som et afsavn. De har nemlig meget gode instruktionsvideoer inkluderet, som viser udførslen af det håndværksmæssige arbejde fra flere forskellige vinkler. I nogle tilfælde er der endda tilknyttet en virtuel hotline, som man kan henvende sig på, hvis der er noget, man ikke forstår. Dermed kan man få hjælp online, som hvis man havde en underviser stående foran sig – også selvom man sidder alene derhjemme.

Light-versionen af online undervisning

Har du blot brug for hjælp til at få udført de mest simple håndværksmæssige opgaver her og nu, er YouTube en guldgrube. Her kan du nemlig finde instruktionsvideoer til stort set alle formen for håndværksopgaver.

Her skal du blot huske din sunde fornuft og vælge videoer af en høj kvalitet og troværdighed. Finder du en YouTuber med mange visninger og et umiddelbart godt online image, kan det føles mere trygt at læne sig op ad ham eller hende, end hvis du finder en grumset video, som er uploadet af en tilfældig YouTube-bruger.

Og husk: Elektrikerarbejde og VVS-arbejde skal altid udføres af en autoriseret tekniker. Både for at eventuelle garantier og forsikringer dækker, men også for at passe på dig selv. Særligt elektricitetsarbejde kan være farligt, hvis du ikke er 100% sikker på, hvad du har med at gøre.