You are currently viewing Spar penge og sov trygt om natten med sikre døre i hjemmet

Spar penge og sov trygt om natten med sikre døre i hjemmet

Sommeren er gået på held, vinden rusker godt i træerne og den kolde luft siver let ind gennem hjemmets små sprækker i gamle døre og vinduer. Dagene synes kortere, det bliver mørkere og når efterårsvinden får det til at knirke og kage, kan det godt føles en anelse uhyggeligt, når man vågner til lyden af ukendte ”knirk” midt om natten. Kan du nikke genkende til dette, så er det måske tid til at investere i nye døre, der både kan holde kulden og uvedkommende ude, så du kan sove trygt om natten.

Bor du i en gammel bolig, er der risiko for at yderdørene i dit hjem efterhånden er noget medtagede eller låsen er slidt. Hjemmets døre er det svageste punkt i ældre boliger og dermed stadig en af indbrudstyvenes favoritadgange, når de vil bryder ind.

Rigtig mange villaer rundt om i Danmark har stadig gamle, slidte låse inkorporeret i yderdørene, og det er forholdsvist let for en indbrudstyv at åbne sådan en lås. Derfor bør man gennemgå alle yderdøre og vinduer og udskifte med indbrudssikrede døre og ruder, hvor der er behov for det. Vær opmærksom på, at hvis træet rundt om vinduerne er nedbrudt og råddent, er det ikke nok at skifte ruderne. Rådne trærammer er nemme at brække op og skal helt udskiftes.

Nye døre er en god investering i både en tryg nattesøvn og i økonomien. Mange gamle hoved- og terrassedøre er i større eller mindre grad utætte, og det kræver meget energi at varme et hus op (og holde på varmen) når kulden siver ind mens varmen løber ud. Det kan altså mærkes på bundlinjen, når utætheder bliver udskiftet med yderdøre, der holder på varmen.

Når først du har besluttet dig for at skifte dørene ud, skal du vælge en god forhandler. Her kan Trustpilot være et godt praj, men du bør også altid sikre dig, at der er flere års garanti på de produkter, du køber, og naturligvis at der følger sikkerhedsbeslag og sikkerhedslåse med i handlen, så du kan vide dig sikker på, at dine nye døre bliver umådeligt svære at bryde ind ad. Det samme gælder for hjemmets vinduer, der som minimum bør have sikkerhedslimet ruder, så glasset ikke let kan tages ud. Dermed har du gjort det markant sværere for de langfingrede, ubudne gæster at komme ind i dit hjem.

Det kan du selv kan gøre, for at gøre hjemmet mere sikkert

Redskabsskuret er tyvens slikbutik: Bor du i hus, har du sikkert også et redskabsskur, hvor der står mange gode værktøjer og redskaber, som en tyv kan bruge til at bryde ind i dit hjem med. Derfor kan du med fordel montere en hængelås til skuret, så tyven ikke kan forsyne sig derfra.

Klip hækken: Ja, det gør du sikkert i forvejen, men hvis du klipper hækken ned til omkring 1,6 meter, kan en ubuden gæst ikke skjule sig – eller skjule at de er ved at bryde ind – og derfor er det usandsynligt at de vil vælge et hjem med lav hæk, da det gør dem synlige og dermed meget udsatte.

Nabohjælp: Endeligt er det altid en god ide at tilmelde sig Nabohjælp sammen med dem, der bor omkring, så I sammen kan holde øje med hinandens hjem og med nabolaget.