You are currently viewing Udsmyk dit hjem med flotte væglamper

Udsmyk dit hjem med flotte væglamper

Væglamper bliver ofte overset, ligeså snart vi bevæger os udenfor soveværelset, hvor de ellers bruges i stor stil. Væglamper kan blandt andet bruges i både køkkenalrummet, i entreen eller i stuen. Herunder kan du læse hvilke slags væglamper der er de mest populære, samt hvordan du bedst bruger dem.

Væglamper i soveværelset

Vi kommer ikke uden om det. Væglamper ved siden af sengen er absolut den mest benyttede væglampe hos os danskere. Den er både praktisk og smart, men giver også lige et ekstra flot indretningselement til soveværelset. Den praktiske del ved at have en væglampe ved siden af sengen er først og fremmest, at man kan tænde lyset uden at rejse sig og gå hen til døråbningen, hvor kontakten til loftlyset typisk sidder. Ligeledes kan man slukke det om aftenen, når man allerede ligger i sengen, så man er fri for at skulle gå i blinde hen til sengen. En anden klar fordel ved at have en væglampe hængende ved sengen er, at den kan bruges som læselampe, når man ligger og læser før sengetid.

Væglamper i stuen

Væglamper i stuen kan virkelig være med til at sætte sit præg på indretningen. Flere og flere vælger at hænge væglamper op bag sofaen. Dette har både en dekorativ effekt, men kan også bruges som mildere baggrundsbelysning, i stedet for den skarpe loftlampe, eller som læselys. Hvis du vælger at benytte en væglampe i stuen som læselampe, bør du sikre dig, at lampen kan justeres, da lyset gerne skal pege ned i retning af din bog eller dit magasin.

Væglamper i køkkenet

Væglamper i køkkenet ses især i køkkenalrum og ikke så meget i de mindre køkkenet. En væglampe i køkkenet kan være med til at skabe en mere hyggelig, og ikke så klinisk, stemning. Lamperne passer ofte ind på kanten af køkkenet, hvor det skaber en form for overgang til spisestuen. Et godt tip er, at den væglampe du vælger til køkkenet skal være nem at tørre af, da der kan komme mados på. Undgå derfor helst væglamper med stofskærme. Fælles for alle væglamper i de ovennævnte rum er, at de kan give en vidt forskellig belysning alt efter hvilken pære der sættes i lampen. Vælger man en kold, hvid pære, bliver det skarpere, arbejds/læselys, men man vil opnå et mere hyggeligt lys ved at vælge en varm lyskilde. Dette kunne eksempelvis være en LED dekorationspære eller en gammeldags glødepære. Uanset om du er mest til hyggeligt lys eller lidt stærkere, funktionelt lys, kan en væglampe hjælpe dig med at finde det du ønsker.