You are currently viewing 5 gode tips når du maler hus

5 gode tips når du maler hus

Det kan ofte være en kæmpe process, at finde hovede og hale i, hvordan du skal male dit nye hus. Hvad skal du helt præcist bruge af materialer, og hvordan kommer du i gang? Dette blogindlæg er lavet for dig, som mangler inspiration til at male hus, og som måske snart skal i gang med det store projekt. 

For at være sikker på du kommer godt fra start når du skal male dit hus, opstiller vi her 5 vigtige tips du aldrig går galt med. 

1 – Forarbejde

Sørg altid for at alt forarbejde er gjort grundigt og velovervejet, inden du svinger penslen. Jo bedre forarbejde du har gjort dig inden du begynder at male, desto bedre vil du opleve dit færdige resultat. Det kan være du har nogle få steder der kræver en spartling, eller slibning før du begynder på malingen. Det er altid en god huskeregel, så du er sikker på at du ikke skal lave dobbeltarbejde. 

2 – Afdækning

Afdækning kan ofte være meget tidskrævende, og ofte vil man gerne bare i gang med at male. Desværre medfølger der altid konsekvenser af at sjuske med afdækningen. Hvis du gerne vil undgå pletter fra maling på gulvet eller inventar i hjemmet, gør du klogt i at afdække ordentligt. Det kan være med afdækningsplast og malertape inden start. Brug gerne tiden inden på også at få fjernet alle møbler og andet inventar der står i vejen for dit arbejde. Det vil du takke dig selv for, når først dit malerarbejde er i fuld sving.  

3 – Malerudstyr

Det er vigtigt du aldrig går ned på malerudstyr. Hellere bruge lidt ekstra ud fra lommen, end at spare. Det kan have store konsekvenser for dig, hvis du vælger at spare på malerudstyret. Det vil i højeste grad påvirke dit malerarbejde, og dit færdige resultat i huset. Derfor anbefaler vi dig, altid at købe pensler, maling, ruller og andet malergrej af høj kvalitet. Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, kan du altid tage fat i en fagmand. 

4 – Mal altid mindst 2 gange

Når du maler dine vægge eller lofte, skal du altid sørge for at give den mindst to gange med maling. Gør du ikke det, kan der opstå tydelige farveændringer i væggen. Det sker ofte at man maler oven på en anderledes farve, og ikke får det ønskede resultat som forventet. Et godt råd er, at du gerne må vente et døgn før du maler anden lag. På den måde kan du vide dig sikker på at dine 2 lag af maling overlapper hinanden på en ordentlig måde.    

5 – Mal korrekt

Du får ikke et godt resultat, hvis ikke du maler korrekt. For at dit færdige resultat skal kunne imponere, skal du male i lige og lange bevægelser. Hvis du følger denne fremgangsmåde, gør du det nemmere for dig selv. Denne teknik hjælper også med at male vådt maling i vådt, så du sikrer dig et tilfredsstillende resultat, uden tydelige streger. Et godt råd er altid, at starte oppefra, og mal dit loft. Herefter kan du begynde at starte på væggene.

Erkend hvis du har brug for hjælp 

Kan det virke lidt for uoverskueligt at komme i gang? Og vil du hellere have andre til at udføre arbejdet, er Crillesen & Sørensen klar med en hjælpende maler hånd. Hos Crillesen & Sørensen, er vi specialiseret i at levere kronen på værket – malerarbejdet. Vi kan både tilbyde indvendigt og udvendigt malerarbejde af højeste kvalitet. Læs mere om vores malerarbejde.