You are currently viewing Sådan kan du indrette for at bevare husets ånd

Sådan kan du indrette for at bevare husets ånd

Hvis du har købt et hus af ældre dato, så har du måske også gjort det på grund af husets charme. Og altså er du måske interesseret i at beholde noget af denne charme, samtidig med at huset også skal leve op til de funktionelle og æstetiske forventninger, du har til dit hjem. Derfor er der her nogle idéer til, hvordan du kan forsøge at forene disse to ting.

Vælg de tidløse klassikere

For at forene det nye med det gamle, kan det måske være forenende at vælge nogle af de mere tidløse løsninger. På den måde kan de forskellige elementer måske blive en smule mere samhørige. Hvis du for eksempel vil have et nyt gulv, så kan du overveje om et sildebensparket, der er en gammel dansk klassiker måske kunne være en løsning.

Da denne type gulv i mange år er blevet brugt i danske hjem, kan det også bringe lidt af den ældre karakter som huset har frem. Og desuden gøre dette uden at gøre det alt for gammeldags, så det kan være svært at forene med nogle af de mere moderne løsninger, som du måske ønsker i hjemmet – såsom i dit køkken.

Integrer de gamle kendetegn fra huset

En god måde at holde husets ånd ved lige og samtidig optimerer huset på forskellige parametre, kan være ved at bibeholde nogle af de gamle karakteristika fra huset. Det kan måske være en måde huset er konstrueret på, en stuk eller noget helt tredje. Og så kan det stå som en del af indretningen af huset. På den måde kan du også udvælge nogle af de kendetegn ved konstruktionen som virker mest tiltalende på dig.

Hvis du vil kan du også prøve at fremhæve nogle af disse kendetegn, så det bliver en mere tydelig og markant del af indretningen. Eller du kan lade dem stå som mere diskrete elementer af hjemmet, der subtil indbringer nogle ekstra detaljer.

Så du kan altså også selv bestemme, hvor stor en rolle de gamle kendetegn skal have i dit hjem. Nogle ønsker måske at de skal på råbe sig stor opmærksom, hvor andre ønsker de mere subtile detaljer, der fortæller om husets historie til dem, der tager sig tid til at observere.

Der er nok også alverdens middelveje mellem disse to ting, sådan at du kan få den stemning som du ønsker og som bringer den rette balance mellem historien og det traditionsrige såvel som det moderne og funktionelle.