You are currently viewing Vælg den rigtige belægning på havestierne

Vælg den rigtige belægning på havestierne

Hvis du vil skabe en hyggelig have, som er nem at navigere i, så er små havestier den bedste løsning. Men hvilken belægning skal du egentlig vælge til havens stier? Det afhænger af flere forskellige faktorer, og du kan finde gode råd herunder.

Valg af belægning til havestierne

Der er flere forskellige belægninger, du kan vælge mellem, når du skal anlægge en sti i haven. Der er dog nogle, som er bedre end andre, og samtidig er der forskel, når det kommer til materialernes udtryk. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke muligheder du har, før du vælger.

Fliser er et godt valg, hvis du ønsker et holdbart underlag, som samtidig er nemt at vedligeholde. Fliser kan fås i forskellige materialer som fx granit, beton eller keramiske fliser, og findes i mange farver og mønstre, så du kan opnå stort set det udseende, du ønsker, og som passer ind i din have.

Klinker er også et godt valg til havestier, da de er slidstærke og nemme at vedligeholde. De kan fås i forskellige materialer som fx natursten eller betonklinker, og de findes i mange farver og mønstre. Du bør vælge et materiale, som matcher det udtryk, du ønsker i din have, dit budget samt vedligeholdelsesbehov.

Du kan også vælge sten, hvis du ønsker et anderledes udtryk. Det kræver heller ikke så meget at anlægge stierne, hvis du bruger sten, og det kræver eksempelvis ikke, at du bruger tid på at tilpasse fliserne. Sammenlign priser på granitskærver her, hvis du ønsker at finde det bedste tilbud i forhold til dit budget.

Markér havestierne med små lamper

Hvis du vil sikre, at det er både sikkert, nemt og hyggeligt at færdes på dine udeområder, når det er mørkt, så er det vigtigt, at du overvejer belysningen i haven. Det kan være svært at vælge rigtigt, men her får du en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af, når du skal planlægge lyset i din haven.

Det er vigtigt, at det er nemt at finde rundt i haven, når det er mørkt. Det gælder især om vinteren, hvor det hurtigt bliver mørkt, men også fordi det er her, hvor der er størst risiko for at falde, hvis man træder forkert, da havefliserne kan være glatte. Derfor er det væsentligt, at det er nemt at se, hvor man går henne, når man færdes i haven.

Det kan du eksempelvis gøre ved at sætte små lamper op langs havens stier. På den måde bliver det nemmere at navigere i haven. Samtidig gør det haven hyggeligere, når der er belysning.