You are currently viewing 3 essentielle områder du bør have fokus på, inden du skal renovere badeværelse

3 essentielle områder du bør have fokus på, inden du skal renovere badeværelse

Har du længe gået med drømmen om et nyt badeværelse, er der rigtigt mange ting at tage stilling til. Særligt hvis du er gør det selv typen, er et nyt badeværelse et stort projekt. Ethvert større renoveringsprojekt kræver grundig planlægning. Der er derfor flere ting du skal have styr på inden du kan trække i arbejdshandskerne.

Vi giver dig her 3 essentielle områder, du altid bør indkludere i din planlægning, inden du påbegynder renovering af dit badeværelse.

1.  Planlæg dit budget

Økonomi spiller en central rolle i dit badeværelsesprojekt. Når du selv skal renovere boligens badeværelse, er der et hav af udgifter til materialer og værktøjer der skal tænkes ind i det samlede budget. Herudover skal du naturligvis indtænke sanitet, armatur og elektriske installationer.

Du bør altid strikke et budget sammen inden du påbegynder indkøb af materialer og udstyr. Det anbefales, at lægge mellem 10% og 20% oveni dit budget til uforudsete udgifter.

I forbindelse med renoveringen, er det ofte nødvendigt med meget forskellige værktøj. Her er en god værktøjskasse uundværlig, hvor du også bør overveje at anskaffe dig et omfangsrigt topnøglesæt. Det er ligeledes en god idé, at blive klædt godt på til projektet. Det tager ofte mange uger at renovere et badeværelse, hvorfor et par slidstærke handsker eller et sæt arbejdstøj i god kvalitet er svært at undvære.

2. Tag stilling til badeværelsets indretning

Der findes oceaner af måder at indrette dit nye badeværelse på. Inden du påbegynder renoveringsarbejdet, skal du blandt andet tage stilling valg af fliser, armatur, sanitet, gulvvarme eller radiator samt naturligvis et nyt badeværelsesgulv.

Hos de fleste forhandlere kan du vælge mellem et utal af fliser i forskellige farver, materialer og mønstre. Ligesom med fliser, er der også mange muligheder ved gulvet, hvor du også skal have øje for materialevalg. Det er selvsagt vigtigt at vælge et materiale, der er beregnet til vådrum såsom eksempelvis vinyl, granit eller marmor.

Herudover skal du også beslutte dig om selve indretningen af rummet i forhold til placering af brusekabine, toilet og eventuelt badekar.

3. Få styr på byggetilladelser

Inden du begynder opførelsen af dit nye badeværelse, er det essentielt at sætte sig grundigt ind i hvad du må og ikke må. Er du parcelhusejer, skal du ikke indhente byggetilladelse med mindre badeværelset skal opføres i en tilbygning eller en kælder, der ikke har været anvendt til beboelse.

Bor du derimod i lejlighed på under 150 kvm, skal du have tilladelse fra kommunen før du må renovering dit nuværende badeværelse. Dette kan dog variere afhængigt af hvilken kommune du tilhører. Derfor gør du klogt i altid kontakte din kommune, inden du begynder gør det selv projektet.

Uanset hvor du bor, skal dele af dit renoveringsprojekt involvere autoriserede fagfolk. Det er eksempelvis et lovkrav at involvere en autoriseret vvs’er. Dette skyldes risikoen for at skabe farlige fugtskader eller utætheder på vandrør.

Står du også over for en renovering af husets bryggers, kan du her læse 4 tips til at få et flot og moderne bryggers.